složení jídel

Menza: Studentský dům

Dobrý den,
měla bych na Vás dotaz ohledně složení jídel, ať už se jedná o cokoliv, jsem přesvědčena že by nebylo na škodu psát k jídlům jejich úplné složení. Myslím,že je to dokonce nutnost. Co se týče alergiků na určité suroviny,tak by to určitě ocenily. A já samozřejmě také, nejenom že by mi to usnadnilo výběr jídla ale navíc to předejde různým dotazům a problémům. Jsem zaražena, jelikož pokrm : "Krůtí prsa ala Afradité" mi opravdu o svém složení nic neřeknou a ano dám si je, ale nečekám omáčku podobnou ohřátému tropickému džusu. Nemluvě o karbanátcích opět s nějakým specifickým názvem, již si to nepamatuju a najdu v něm oříšky, to už je jedno jakého druhu, ale pro alergiky na oříšky to musí být pohroma.

Zkrátka žádám Vás o složení jídel,která nám jsou podávána. Chci vědět co jím a určitě nejsem sama. Jsem zaražená že něco takového není uzákoněno, mě se to zdá jako samozřejmost. Děkuji za odpověď.

michmich - 06.04.2010 09:04

Dobrý den, u některých jídel např: u výše uvedených karbanátků budeme za jeho názvem uvádět jeho složení. např: mleté maso , ořechy. S pozdravem Aleš Růžička provozní menzy

Růžička - 06.04.2010 10:04

Dobrý den, taky bych se přimlouval za uvedení složení. I např v jídelníčku restaurace.. (Boubínský vepřový steak? Klokaní nudličky čertíka?)
Díky

ZJ - 29.02.2012 14:02

1.3.2012 - Tasmánský čert , Myslíte to opravdické zvířátko?

http://i.idnes.cz/10/011/cl6/TAJ304447_Tasdevil_large.jpg

ZJ - 01.03.2012 10:03

Taky bych se moc přimlouval za trochu informací a jídle. Je jasné, že svíčkovou, rajskou nebo guláš si asi každý představí. Ale obzvlášť ve Studenstském Domě se posledních pár měsíců vyžívají v nic neříkajících názvech. Nutno přiznat, že chuť i kvalita tamních jídel se velice zlepšila. Ale poznat podle názvu, co je řízek hraběnky Alenky, nebo Pastýřská pochoutka, je opravdu na věštění z koule.

Ondřej Linert - 01.03.2012 17:03

2.3. - Vepřový steak Mexico City? Vepřový plátek plzeňský? Kuřecí prsa po pražsku? Špagety Rennes? Vepřové žebírko po pražsku? Tasmánský čert z klokaní svíčkové?

ZJ - 02.03.2012 09:03

Co prosím znamená: Císařský kuřecí steak zapečený ?

ZJ - 19.03.2012 09:03

http://www.stream.cz/peklonataliri/667829-peklo-na-taliri-silene-nazvy-jidel

se divim, ze mu tam jeste nikdo neposlal jidelnicek z menzy:))

SKE - 22.03.2012 19:03

Tato debata se táhne již několik let,na menze Strahov máte dvě možnosti:
První řešení je prohlédnout si vystavené jídlo,druhá možnost je optat se na výdeji co toto jídlo obsahuje, v případě nedostačující odpovědi pracovníka na výdeji prosím nechte si zavolat provozního,šéfkuchaře nebo vedoucího a vzneste svůj dotaz na něho.Bohužel kapacita elektronického jídelního lístku nepostačuje na vypsání všech použitých potravin.(Ještě jedno řešení zakupte si normy pro hromadné stravování kde je zpracován obsah jídel včetně technologického popisu.

Hannibal Ivan
vedoucí menzy Strahov

Menza Strahov - 27.03.2012 08:03

Děkuji panu Hannibalovi za nápad a chtěla bych se zeptat, v kterých normách pro hromadné stravování je popsán technologický popis Tazmánského čerta nebo jídla Vanovo špagety, které byly na jídelníčku dnes. Takže mne napadá čtvrtá, logická možnost a to do závorky připsat jednu nebo dvě suroviny jako máte dnes u mufloního masa. Je vidět, že to jde.

J. Schneiderová - 27.03.2012 16:03

Již jste se velice zlepšili..dnes teda to se Studentským špízem byl trošku úlet. Znám kuřecí, vepřový, dokážu si představit i hovězí...nicméně že by to byl špíz ze studentů (v době prázdnin)? Nebo je z výrobního salámu (http://www.stream.cz/peklonataliri/683204-peklo-na-taliri-vyrobni-salam) a bojíte se to napsat?

ZJ - 10.08.2012 13:08

Reagovat


kontrolní obrázek