Bramborový řsalát a řízek (44 Kč)

Menza: Strahovská

Musím pochválit toto jídlo, kdykoliv si ho dám, pochutnám si na salátu a vlastně i na řízku. Dnes taktéž..!

Škoda, že takových pestřejších jídel ubývá a je to pořád dokola jen styl "guláš-rýže s omáčkou-mleté maso"...

Honza S. - 10.11.2010 15:11

Dobrý den pane Honzo.
Předem děkujeme za pochvalu, nejte první, a doufám, že ne poslední, komu chutná náš bramborový salát. Věřte tomu, že kdybychom mohli vyrábět samé takové "lahůdky", rozhodně bychom tak činili. Při sestavování jídelního lístku se musíme řídit jednak surovinovou skladbou - masa hovězí, vepřová, kučecí atd., dále pracností jednotlivých jídel tak, aby kuchaři svými silami stačili všechna jídla do výdeje uvařit.
Jinak jsme rádi, že Vám u nás chutnalo.
S pozdravem a přáním hezkého vídendu Irena Růžičková, provozní menzy Strahov

Růžičková- menza Strahov - 12.11.2010 14:11

Dobrý den,
předem chci říct, že do Strahovské menzy chodím celkem rád. Myslím si, že "klasiku" zde umíte uvařit velmi dobře - Mám na mysli různé "číny", guláše, svíčkové, špenát + maso atp. Také si obvykle pochutnám na polévce - za poslední týdny bych vyzdvihl například boršč či kulajdu.

Na druhou stranu mi celkem chybí jídla s drůbežím masem a rybami. Kuřecí je sice relativně často, bohužel je obvykle pryč, než dorazím a zbývá jen jiné maso. Rybu skoro nepotkávám . Taktéž nabídka bezmasých jídel (pokud nepočítám jídla sladká) se mi zdá malá. Můžete namítnout, že kuřecí, rybí (tuňák) a bezmasé jídlo je vždy ve formě salátu - to je pravda, ale upřímně, salát není "pořádný" oběd :-)

Čím to je? Jde s tím něco dělat?
Hezký den,
Jaroslav V.

Jaroslav V. - 13.11.2010 22:11

Přeji hezký den pane Jaroslave.
Rozhodně se budeme snažit s tím něco udělat. Ne vždy se podaří odhadnout počty porcí, které od jednotlivých druhů jídel vaříme. Poptávka po jednotlivých druzích pokrmů je záležitost vrtkavá, někdy se jídlo prodává po celou výdejní dobu, někdy je stejné jídlo prodáno velmi rychle. Se zařazením ryb na jídelníček máte pravdu. V tomto směru se určitě polepšíme. Jinak jsme velmi rádi, že Vám u nás chutná, taková pochvala je pro nás velmi povzbuzující.
Ještě jednou děkujeme za pochvalu a přeji úspěšný nový týden.
Irena Růžičková, provozní menzy Strahov

Růžičková- menza Strahov - 15.11.2010 07:11

Přeji taktéž pěkný den,
chtěl jsem se pouze připojit ke kolegům a pochválit kvalitu menzy na Strahově. Přijde mi, že jako jedna z mála opravdu nabízí pestrá a vcelku chutná jídla - narozdíl třeba od Studentského domu, kde nabízené pokrmy začínají být poměrně nestravitelné, o mini-porcích ani nemluvě.
Každopádně bych také v jídelníčcích uvítal více ryb, ale to už je detail. No a vlastně ta sekaná, co se dává ke snídani, je tenká tak, že přeložit jí na třikrát, měla by konečně ideální šířku a taky by se nemusela tak smažit :).
Každopádně je Vaše jídlo to nejlepší, co se dá v menzách SUZu vůbec sehnat :)

David P. - 24.11.2010 21:11

Chtěl bych reagovat na poslední příspěvek od Davida P.:
Nezlob se na mě milý Davide, jsem již čtvrtým rokem strávníkem menz které patří SÚZ ČVUT, rád bych vyvrátil tvůj směle vyřčený názor o kvalitě strahovské menzy. Naopak, společne se Studentským domem patří spíš k tomu horšímu. Celkem pravidelně navštěvuji menzu na Strahově, Technickou, Studentský dům a Masarykovu. Samozřejmě má každý člověk jiný vkus co se kvality, chuti i velikosti porce týče, ale bohužel Strahovská menza rozhodně není to nej...

Beny - 27.11.2010 00:11

Chtěla bych také moc pochválit strahovskou menzu!!
Dle mého názoru v Dejvicích vaří mnohem hůř. Už studuju pátým rokem, tak myslím, že mohu porovnávat. Zejména zdravější jídla a těstoviny, brambory umí na Strahově uvařit určitě lépe.

lucy - 29.11.2010 18:11

Reagovat


kontrolní obrázek