Co mi na to povíte?

Menza: Studentský dům

Dobrý podvečer.
Budu se snažit mluvit slušně, ikdyž přístup ze strany menzy ke strávníkům mi rozhodně slušný nepřipadá.

1) Jak je možné, že kdykoliv se odvážím jíst v menze, dostanu absolutně opatlaný talíř? Jak je možné, že jsou každodenně špinavé sklenice na nápoje a jsou na nich otisky rtů? Jak je možné, že na příborech je den co den naschlé jídlo?

2) Kdo je zodpovědný za sestavování jídelníčků? Jak je možné že se v jednom týdnu objeví 2 krát Tarhoňě? Neříkejte mi, že tohle jídlo někomu chutná, nebo že to vaříte z důvodu ceny. Ještě za takovouhle břečku chtít víc jak 40 korun? Kde to žijete? Nemůžete vařit pro normální lidi, kteří se chtějí za svoje peníze normálně a slušně najíst?

3)Jak je možné že dotované jídlo je tak drahé? Dokážu si za cenu jednoho vašeho jídla uvařit dvě a to na to nemám žádné dotace a nakupuji za běžné maloobchodní ceny. Nesnažte se mi tvrdit, že nemáte na nákup surovin množstevní slevy! Tak tedy, kam se tyto dotace vkládají??? Jak je možné že na všech VŠ v republice jedí studenti lépe a levněji, než studenti ČVUT? Např v Plzni je možné najíst se za 35 korun!! A to včetně polévky a salátu nebo dezertu!!! Je to od vás zlodějna! A neříkejte mi, že je to nesmysl. Vždyt i studenti UK jedí za 40 korun i s polévkou a občasným dezertem v ceně. Zajímalo by mě co se s tímhle dotuje a kdo si z peněz studentů mastí kapsu. Nezlobte se na mě ale 50 korun za těstoviny s UHO? To je snad blbý vtip ne?

4) Proč je Menza studentský dům v průměru o 7-10 Kč na porci dražší než v menze na Strahově. Přitom vaří neporovnatelně horší jídlo

5)Kdo je zodpovědný za kvalitu a množství jídla? Nebudu lhát, že jsem si v menze nikdy nedal jídlo, které by mě chutnalo. Ale bylo to spíše vyjímkou. Porce jsou za uváděné ceny směšné, víc jídla dostávají i děti na základce! Co se týče kvality jídla škoda mluvit. Brambory, které jsou tvrdé a mnohdy víc sladké než slané (o batátech nemluvím) Bramborová kaše, která je víc syntetická než umělá hmota, maso, které je víc prorostlé než poživatelné.. Za ty prachy nás teda dost šidíte.

Doufám, že víc studentů a vašich zákazníků přijde k rozumu a přestane vás v tomhle byznysu podporovat. Pokud nepřijde změna k lepšímu, a dokud si neuvědomíte, že nás šidíte a nezačnete vařit kvalitněji, do této menzy ani nepáchnu.

S pozdravem a očekáváním zajímavé odpovědi JH

Jakub - 13.12.2012 19:12

Vážený pane Jakube,
stěžujete si na špinavý jídelní servis. Při každodenní kontrole jsme nezaznamenali žádný vážný nedostatek. Samozřejmě jsme zaměstnance upozornili, že je nutné věnovat maximální pozornost čistotě používaného inventáře. Jídelní lístek se sestavuje na týden dopředu a je kladen velký důraz na pestrou a zajímavou skladbu jídel. V menzách ČVUT se studenti všech českých VŠ stravují za stejných podmínek. Vážený pane Jakube, asi jsme Vás jako strávníka prozatím ztratili, ale věříme, že při příští Vaší náhodné návštěvě získáme opět Vaši důvěru. Studentský dům stojí za to.
S pozdravem Novák Oldřich, zástupce vedoucího.

Menza - 17.12.2012 08:12

Já chápu, že v takovém množství mytého nádobí se často objeví nějaký nedostatek. Nicméně nezdá se mi, že by vše bylo v takovém pořádku jak zmiňujete.
Skladby jídel jsou zajímavé pouze názvem, nikoliv složením... Netvrdím že je nutné vařit speciality z x druhů mas jako bylo na jídelníčku červené menzy dnes (17.12. 2012). Podle mě by byla naprosto dostačující snaha z běžného masa (kuřecí, hovězí vepřové) uvařit normální pokrm, který se bude pohybovat cenově kolem 40-45 korun, pak budu spokojený. Nestojím o všelijaké dančí medailonky, klokaní masa a argentinské steaky a kdoví co dalšího. Toto v mých očích jen zvyšuje cenu a přitom gramáž masa je alespoň pro mě nedostačující.
Jinak Vaši odpověď neberu jako vyčerpávající, nýbrž jako účelovou - záměrně se vyhýbáte citlivým tématům, která jsem zmiňoval.
To že se jinde studenti stravují evidentně levněji je holý fakt
přesvědčte se sám: Plzeň http://www.skm.zcu.cz/jidelnicek-menzy-kollarova.html
Univerzita Karlova: http://menzy.wladik.net/menza/15 (zde je cena hlavního jídla cca stejná, ale spíš nižší, ale studenti mají v ceně polévku)

Zajímalo by mě tedy ještě jednou, na co jsou dotace od MŠMT přidělovány a jak jsou využívané na jídlo. Pokud tvrdíte, že jsou podmínky pro stravování studentů stejné v celé ČR, tak bych se rád dozvěděl, proč máme jídlo nejdražšÍ?

Jakub - 17.12.2012 21:12

Už to tu bylo několikrát psáno - UK dotuje jídla ve svých menzách mimo příspěvku MŠMT ještě sama, ČVUT nikoliv...

Petr K. - 17.12.2012 23:12

Dobrý den, mohl bych se tedy prosím dozvědět, jak je možné, že v porovnání ze Strahovskou menzou jste o 5-10 Kč dražší i když v porovnaní s ní dáváte tak o 1/4 menši porce? Beru v úvahu jída stejné kvality..

Vítězslav Kříž - 20.12.2012 07:12

Vážený pane Vítězslave Kříži,
cena jídla se hlavně řídí podle váhy masa v syrovém stavu, přičemž gramáž masa je vyšší a proto vznikne rozdíl v ceně jídla. Přeji Vám pěkné vánoční svátky. Novák Oldřich, zástupce vedoucího

Martin - 25.12.2012 12:12

Reagovat


kontrolní obrázek