Zhoršení kvality

Menza: Podolská, datum: 11.11.2009

Dobrý den,
v létě proběhla velká rekonstrukce jídelny v Podolí, což je skvělé. Stoly, židle, více místa ... to je super. Je to pěkné! Ale patrně došlo i ke velkým změnám v kuchyni. Jednak jídel přibylo,ale zvedla se i cena :-( Bohužel kvalita šla dost dolů. Ani po několika měsících nedošlo ke zlepšení, ba naopak, tak jsem se rozhodl Vám sdělit kolektivní názor. Je nabízeno spoustu smaženého. Proč? Jídla jsou již podobně nafintěná jako v jiných okolních jídelnách a přitom zmizelo to „domácí“ jídlo, co nás pracující táhlo celé roky do menzy. Vůně dobrého jídla je ta tam. Jídla jsou hodně slaná, často příliš nevoní - velké pochyby o původu surovin, umělá, je to bída. Nezlobte se, ale tato změna nás začala odrazovat. Nešlo by vrátit se k menší nabídce, ale lepších jídel?
Děkuji a přeji spokojené žaludky :o)

Václav - 11.11.2014 11:11

Dobrý den,
pane Václave děkuji Vám za váš názor, těší nás že se Vám nové prostředí líbí.
Na váš názor že kvalita šla rapidně dolů s tím musím velice nesouhlasit..
Každý den máte na ¨výběr z 13 druhů jídel a z toho minimálně dvě Česká jídla. a že jsou smažená jídla na to je jednoduchá odpověď, je potom velká poptávka na příklad, když uvařím vepřovou kýtu Hamburskou tak jí prodám 60 porcí, když ten samí den dám steak s hranolky tak prodám cca 150porcí a to si myslím, že je velký rozdíl, když si vezmu že od září tohoto roku máme nárůst zákazníku o 100% to svědčí o kvalitě jídla, ale samozřejmě jsme jen lidi a muže se stát, že se jídlo nepovede na 100 % - za to se velice omlouvám, ale to se dá vždy reklamovat u výdejního pultu a nechat si zavolat šéfkuchaře nebo vedoucího menzy.
Za kvalitu používaných surovin v kuchyni si ručím a jsem si jistý že používáme to nejkvalitnější zboží, které máme na trhu,
ale pokud stále si myslíte že to děláme špatně, tak mi to můžete
přijít říct osobně a můžeme si o tom promluvit.
Přáním krásného dne
šéfkuchař Kubásek Zdeněk

Zdeněk Kubásek (šéfkuchař) - 11.11.2014 17:11

Dobrý den. Jsem ráda,že existuje tato možnost se vyjádřit k rapidnímu zhoršení v menze Podolí. Připojuji se k názoru pana Václava ve všech jeho názorech. Má pravdu : kvalita šla dolů, ceny nahoru. K vyjádření pana šéfkuchaře musím namítnout, že z 13. druhů jídla je minimálně 4-5 druhů studených talířů a asi tak 5-6 jídel minutkového typu. Pro nás, obyčejné strávníky toho na výběr moc nezbývá. A to, co zbyde, zní to krutě, není k jídlu. Přesolené, nebo bez chuti. Je pravda, že jídelna vypadá o mnoho lépe než před prázdnináma, ale s čistotou je to už poněkud horší. Toalety spolehlivě najdu podle "čichu" a původně žluto-modrá podlaha v jídelně patří zřejmě minulosti. Pokud jde o kvalitu používaných surovin, nechci zpochybňovat vyjádření pana šéfkuchaře. Jen jestli použití je podle představ pana šéfkuchaře. Z proskleného, bývalého, bufetu, s přilepeným mobilem u hlavy, do kuchyně vidět není... Snažila jsem se námitky přednést panu vedoucímu. Pokud to byl ten arogantní mladík, který údajně v tu chvíli zrovna pospíchal "do posilovny na inventuru!, tak "potěš pánbůh". U výdeje jsem se informací, vysvětlení, také nedočkala. Kuchařka s "nebezpečným" výstřihem, "nepřítomné" pokladní a ani "různobarevný" kuchař mlčí, nebo zrovna telefonují... Nejsem sama, kdo do vaší menzy chodil na jídlo rád a kdo se, prostřednictvím této stránky ptá, kde jsou ti kuchaři, na jejichž jídlo jsme rádi chodili? Vaše hodnocení na "jídelníčky menz ČVUT" je asi trochu zavádějící. Známkovat jídla už hodinu před výdejí, to není zrovna objektivní, nemyslíte? Jste, pane vedoucí, pane šéfkuchaři, tak dokonalí, nebo vaši nadřízení tek slepí? Přeji hezký den a opravdu spokojené zákazníky.

\"zatím\" strávník - 12.11.2014 17:11

Dobrý večer já si tedy myslím pravý opak chodím na jídlo už od prvního ročníku a byla sem velmi nespokojená byl malý výběr jídla a v určitou dobu už to jídlo nebylo chutově to taky nebylo nic moc tak sem přestala chodit až tedka mi řekli moji spolubydlící že na menze jsou změny a že je tam větší výběr jídel a že jsou chutově lepší tak sem šla a jakou koliv hodinu jsem si měla vždy vybrat jídlo a taky sem si na něj pochutnala tak že si myslím pane šéfkuchař že si stímhle nedělejte hlavu kdyby tomu kdo napsal tu stížnost tak měl příjd za vámi osobně a říct vám to do očí a ne napsat sem a ještě k tomu se nepodepsat já a mojí kamarádi jsme s kvalitou a s chutí jídla velmi spokojený s pozdravem Martina

Martina - 12.11.2014 21:11

Dobrý deň, alebo dobrý večer podľa toho kedy to budete čítať.

Nestačím sa diviť. Pôvodne som len chcel napísať svoju spokojnosť na kuchyňu v menze Podolí.
Ale keď som otvoril stránky nestačil som sa diviť. Viete nemôžem očakávať na menze jedlá ako od mamky, alebo halušky s bryndzou, alebo pravý maďarský guláš ….
Ale čo pán Václav píše a stravník je veľmi zaujímavé.
Mám na pána Václava otázku za aký kolektív hovorí lebo pokiaľ viem tak všetci čo chodíme na obedy tak sme spokojní.
Pokiaľ ide o kolektívne vyjadrenie názoru študentov je neanonymné a radi sa podpíšeme pod svoj názor.

Citujem stravníka: “Pokiaľ ide o kvalitu používaných surovín, nechcem spochybňovať vyjadrenie pána šéfkuchára. Len či je použitie podľa predstavy pána šéfkuchára.“„Snažila som sa námietky predviesť pánovi vedúcemu.“
„U výdaja som sa informácií, a vysvetlenia, tiež nedočkala.“
Nie je to zvláštne ?

Hovorila alebo nehovorila s vedúcim??

Zatiaľ za seba a moje postrehy:

- „pôvodne žlto-modrá podlaha v jedálni patrí zrejme minulosti“ nikdy z tej podlahy som nejedol tak mi to je ukradnuté
- WC -nejedávam tam, ale je čistejšie a voňavejšie a zdá sa mi, že začali nakupovať lepšie veci
- Kde som si dal vtáčky, mňam, konečne som nemusel „česky“ žuť ako krava
- Ryža mäkká
- Áno, jedlo nemá len chutiť ale aj pohladiť na duši, mi hovorila babička, a je to pravda veľké plus
- Pokiaľ chcete cítiť chémiu, bežte do krčmy v Prahe na Vaclavák a objednajte si kurací vývar knorr alebo vitanu, a cítite pravé suroviny
Chcel som len pôvodne napísať:
Ďakujem za zmenu neznámemu človekovi, ktorý zatým stojí.
Konečne prídem a mám si čo vybrať.

A čo je dôležité „pekné, chutí a väčšie porcie,“
Keby som bol sprostý, konečne nemusím brať motorovú pýlu na mäso.

Zo srdca ďakujem za zmenu.

PS. Musím povedať ostatným, aby začali písať na tieto stránky lebo, spokojných je viac a nevedia o tomto.


Martin Nemčík - 12.11.2014 22:11

Reagovat


kontrolní obrázek