Bezlepková strava

Menza: Strahovská

Dobrý den, chci se zeptat, proč většina jídel, která lze bez zbytečného nákladu či práce navíc připravit přirozeně bezlepková (například steaky ve strahovské restauraci) přesto připravujete s obsahem lepku. Věřím že nejsem jediný kdo řeší bezlepkovou dietu ze zdravotních důvodů. Zavedení bezlepkového chodu, případně alespoň nepřidávání lepku tam kde nemusí být by udělalo radost nejednomu ze studentů.

Bambi - 25.02.2016 11:02

Tak zde Vám odpovím, že nemáte úplně pravdu. Pro přípravu bezlepkových pokrmů jsou náklady daleko vyšší než u přípravy normálních pokrmů. Za prvé:-musíte mít vytyčené samostatné pracoviště, které nepřijde do styku s lepkem. Za druhé bezlepková zahušťovadla(mouka) jsou daleko dražší, ale to jistě dobře víte. Za třetí:- při provoze, kterými menzy jako takové jsou je to další časová zátěž a zaneprázdnění minimálně jednoho kuchaře. A při výrobě v současné době na menze Strahov, kde dostáváte na výběr ze sedmi hlavních jídel je vlastně i nemožné a to nepočítám studené talíře. A pomalu navážu na restaurační provoz, kde bezlepková příprava je zcela nemožná, neboť to souvisí s body, které uvádím(odloučené pracoviště a další kuchař)Sice chápu, že Vaše potíže s lepkem jsou určitě nepříjemné a nezávidihodné, ale pokud nejste silný alergik na lepek, můžete poprosit obsluhu restaurace či jídelny, aby Vám steak připravila nebo vydala bez šťávy, která obsahuje mouku, jakožto už mnozí studenti s tímto problémem využívají a ptají se. Snažíme se o to, aby zákazníci u nás byli spokojeni a vraceli se k nám, ale pochopte i vy nás, že úplně všemu vyhovět nelze. Děkujeme za pochopení.

kuchař - 27.02.2016 13:02

Jen zareaguji na předchozí příspěvek.. Ono by stačilo, kdyby se vše přestalo zahušťovat moukou.. Je to nechutné a v dnešní době se to již v dobrých restauracích vůbec nedělá.. Z jakého důvodu to stále děláte? Je mnoho jiných způsobů, jak zahušťovat, ale předpokládám, že to jinak neděláte, protože je lehké do hrnce nasypat pytel mouky. Je to tak?

bakys - 29.02.2016 00:02

Reagovat


kontrolní obrázek