Tvarohové knedlíky s jahodami a zakysanou smetanou

Menza: Masarykova kolej

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, proč se z vašich moc dobrých tvarohových knedlíků plněných jahodami staly knedlíkové koule polité jahodami? Dnes jsem dostala na talíř jen hromadu těsta politou trochou jahod a smetany. Každý dostal 7 hutných knedlíků, které, jak jsem vypozorovala, nikdo nemohl sníst. Každý vracel 3-4 knedlíky. Není to trochu plýtvání? Chápu, že důvodem je nejspíše lenost knedlíky plnit, ale není to vaše práce? Vraťte, prosím, plněné knedlíky na váš jídelníček a tyto už nedělejte. Děkuji!

Markéta - 17.03.2016 11:03

Máš pravdu, spousta jídel není co bývalo, asi přišel kuchař ze Studentského domu :D..

Petr - 17.03.2016 12:03

Dobrý den,
moje odpověď je na všechny připomínky ohledně tvarohových knedlíků s jahodami a zakysanou smetanou, za které vám děkuji.
Název byl možná trochu zavádějící. Měli jsme napsat "Tvarohové knedlíky s jahodovým přelivem", ač výraz "plněné" v názvu nefiguroval. Při tomto množství je opravdu dost složité plnit knedlíky ovocem, proto ten přeliv. Náš úmysl byl namísto kupovaných polotovarů, které vám paradoxně chutnaly, vyrobit domácí produkt. Bohužel, jak vidno, se naše dobrá vůle minula účinkem, ač knedlíky byly ihned prodány. Vrátíme se tedy k osvědčenému modelu kupovaných polotovarů.
S pozdravem Macák, gastronomický úsek

Gastroúsek - 17.03.2016 14:03

Snahu o domácí knedlíky si cením, ale vy osobně jste knedlíky měl a chutnaly vám? Myslím si že kvalifikovaný kuchař by měl zvládnout základní tvarohové těsto.

Petr - 17.03.2016 16:03

Přirovnání: špagety s kečupem versus poctivá hotovka. Většina strávníků dá přednost špagetům tak, jak jsou zvyklí z osobního stravování. Málokterý strávník dovede posoudit kvalitu domácích tvarohových knedlíků, protože je nikdy nejedl a proto je zdatným kritikem. A z těchto důvodů jim domácí jídlo bez dochucovacích přísad nechutná.

studentka, absolventka oboru kuchař - 17.03.2016 18:03

A vy jste dnes knedlíky měla a chutnaly vám?

Petr - 17.03.2016 19:03

Dobrý večer všem,

já se tedy domnívám, že nahrazovat plněné knedlíky knedlíky s přelivem je dnes již běžnou praxí, která se v zařízení tohoto rázu dá (vzhledem k časové náročnosti přípravy) plně pochopit. Mně osobně navíc knedlíky velmi chutnaly, přestože porce byla, jak výše podotýkáte, trochu větší, než bylo nutné. Kvalitě pokrmu to ale na ničem neubralo.

Koko - 18.03.2016 00:03

Proč nebyli knedlíky plněné jahodami?Asi proto že není sezono ovoce a jahod.
Ceny v menze jsou slušné a pro studenty směšné levné za to se čerstvé jahody nedají ani koupit podle mého názoru.Tak díky vám zase budou kupovat kuchaři ty hnusné polotovary plněné mazlavou hmoto a obarvenou E 120. Nehledě k tomu že tam je vzorová porce vždy vystavená. Tak pokud se mi to nelíbí mohu jít jinam třeba do restaurace kde zaplatím o dost víc.
Nehledě k tomu že knedlíky přelité at ovocem či tvarohem jsou běžně používané i ve vysoké gastronomii.
Celá menza na MK se za poslední dobu výrazně zlepšila a já za to děkuji.
A komu se to nelíbí nemusí tam chodit, muže si sám uvařit a nebo jít do okolních restauračních zařízení

Pepa - 18.03.2016 06:03

Dobrý den,

udivuje mě, jací jsou všichni odborníci přes gastronomii. Jestli tomu opravdu tak rozumí, tak by měli ocenit domácí tvarohové těsto místo kupovaného polotovaru...
Jinak knedlíky byl moc dobré a myslím, že ovocný přeliv je plně vyhovující.

katka - 18.03.2016 09:03

O plněných knedlících jsem tušila, že jsou z polotovaru. Nicméně si stále myslím, že hutné hroudy těsta s trochou přelivu navrch, které je nahradily nejsou adekvátním řešením. Jsem samozřejmě pro nepoužívání polotovarů, dochucovadel a podobných nešvarů a to je i důvodem, proč omezuji stravování v menzách, kde se těmto věcem téměř nedá vyhnout. Je mi líto, že je příliš složité plnit knedlíky ručně, to je jedna z věcí, na které jsem chtěla upozornit v mém příspěvku.

Markéta - 21.03.2016 13:03

Reagovat


kontrolní obrázek