Špagety po uhlířsku

Menza: Výdejna Karlovo náměstí

Špagety po uhlířsku s kečupem! To je zločin proti gastronomii. Kuchařovo diletanství nezná hranic.

Vecerka - 23.05.2017 12:05

Dobrý den,
Špagety po uhlířsku se v gastronomii dělají na několik způsobů, vše pod jedním názvem.
Není to jen případ tohoto jídla, stejně tak lze nalézt i několik variant např. pro
Kuřecí směs po čínsku.
Špagety takto vaříme již několik let a recepturu najdete i na internetu: http://recepty.brtnik.info/recept.php?id=3401&nazev=Špagety+po+uhl%C3%ADřsku
To abyste viděl-la, že si nevymýšlíme.
Špagety po uhlířsku si také můžete dát i bez kečupu, stačí, když požádáte kuchaře u výdejního pultu.
Doufám, že i nadále zůstanete naším strávníkem.
S pozdravem Jiří Eichler

Vedoucí menzy Podolí - 24.05.2017 08:05

Děkuji za odpověď. Na internetu najdete různá kulinářská zvěrstva, ale neznamená to, že se podle toho vytvoří poživatelné jídlo. Špagety po uhlířsku = spagetti carbonara, je klasický italský recept, kam kečup rozhodně nepatří. Kouzlo tohoto receptu je v kombinaci chuti slaniny, parmazánu, pepře a vajíček. Kečup to pohřbí. To je v Čechách opravdu natolik zakořeněné, že k těstovinám musí být kečup? Pokud na svém receptu trváte, nazvěte ho raději jinak např Podolské špagety podle Brtníka. Takto to je výsměch všem nadějiím, že se v menze vaří dobře.

Děkuji, Večerka

Vecerka - 25.05.2017 11:05

Reagovat


kontrolní obrázek